sweetness-Cukorbetegeknek

A víz hatása, és gyógyfürdőink

Gyógyvíz hatásai: a jód a bőrön keresztül is felszívódik. A jódos, brómos gyógyvíz a pajzsmirigy jódhiányos állapotaiban, magas vérnyomás esetén, érelmeszesedés megelőzésére, klimax és menstruációs zavarok esetében, prosztatagyulladás, emésztőrendszer gyulladásos megbetegedéseiben, az epe és hasnyálmirigy működés fokozására ajánlott. A jódos , brómos gyógyvíz csökkenti a húgysav- és a vércukorszintet, kezeli a pikkelysömört és a kéz-láb ízületi betegségeit.... Tovább »

Neuropathia diabetica-idegi károsodások

A cukorbetegség, a tartósan magas vércukorszint az idegrendszer táplálkozását negatívan érinti, az idegrostok megbetegszenek, az ingerek továbbítása a perifériáról a központba tökéletlen (szenzoros károsodás), a végrehajtás az ellenkező irányú, mozgató rostokon előbb-utóbb szintén károsodások jelentkeznek. Ez a kétféle, akaratlagos beidegzési zavar (szenzoros és motoros) a fájdalom- és a hőérzés zavarát okozza. Az akaratlagos idegrendszer károsodása mellett az autonóm, akarattól független idegrendszer is sérül,..... Tovább »

A 2013 év IDF atlasza

-A cukorbetegség 5,1 millió halálesetet okozott 2013-ban; Hat másodpercenként meghal egy ember a cukorbetegségben,
– 175 millió embernél cukorbetegséget diagnosztizáltak,
-Több mint 79.000 gyermeknél állapítottak meg cukorbetegséget 2013-ban,... Tovább »

Az inzulin története

Véletlenek és tüneményes egyéniségek játszottak szerepet az inzulin felfedezéséhez vezető terápiás rejtély megfejtésében. Az életmentő gyógykészítmény a felfedezést követő évben szabadalom nélkül világszerte alkalmazást nyert, előállítói pedig orvosi és élettani Nobel-díjat kaptak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a siker sztori sem jöhetett volna létre váratlan fordulatok, történeti esetlegességek és számos csodabogár tudós figura, valamint támogatást… Tovább »

Kalóriatáblázat – viszonyítási értékek

A kalóriatáblázat és italtáblázat adatait részben a Medicina kiadó 1988-ban megjelent “Tápanyagtáblázat” c. könyvéből, részben az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium tápanyag adatbázisából (SR18), részben a Német Táplálkozástanácsadó és Információs Hálózatból, részben pedig közvetlenül az élelmiszerek címkéjéről vettem. Mivel az élelmiszerek összetétele az évek során valamennyit változhatott, érdemes a tápanyagtáblázat (kalóriatáblázat) adatait többé-kevésbé egy viszonyítási értéknek tekinteni.... Tovább »

Web beteg dobozok►

Hírdoboz WEBBeteg tartalom Betegséglexikon WEBBeteg tartalom Testömegindex kalkulátor WEBBeteg tartalom Energia ferlhasználás kalkulátor WEBBeteg tartalom . Gyógyszertárak keresése WEBBeteg tartalom    ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!